Je cv geeft een bijzondere loopbaan weer..
“Mijn opleiding Aviation Engineering ronde ik af toen Nederland in Corona Lockdown was. Geen ideale branche in die periode. Dus keek ik verder. Wat ik precies wilde, wist ik nog niet. Ik wilde wel graag in een technische omgeving werken. Technisch in de breedste zin van het woord. Ik ben geen sleutelaar. Maar met elkaar iets tastbaars maken, dat vind ik heel mooi. Of dat nou een vliegtuig is of een hoogspanningsstation. In de techniek hangt gewoon een fijne sfeer, omdat er fijne mensen in die sector werken. Dat is voor mij heel belangrijk, een fijne werkomgeving. Het was voor mij echt een eye-opener, toen ik erachter kwam dat de werkomgeving voor mij wel 90% van mijn werkgeluk bepaald. Daardoor stond ik ook open voor minder bekende merken, dan de gerenommeerde merken op mijn cv.”
Waarom koos je voor Omexom?
“Ik begon bij Actemium. Een vriend raadde me aan de vacatures van Omexom of Actemium, beide merken van VINCI Energies, eens te bekijken. Hij werkt zelf voor de organisatie en vond de werkomgeving passen bij wat ik zocht. Bij het merk Actemium zag ik een vacature die me aantrok. Tijdens de sollicitatiegesprekken was de klik met het bedrijf er meteen! Al pratend kwamen we er op uit dat een andere functie, die van Management Trainee, misschien wel veel passender voor me was. Het was duidelijk een open organisatie met veel kansen om te groeien en een prettige manier van met elkaar omgaan. Daar wilde ik wel werken. In de praktijk is dat ook echt waar gebleken.”
Je werd dus management trainee. Wat houdt dat in?
“In principe werk je als management trainee aan verschillende ondersteunende projecten. Zodat je de business echt leert kennen. Eén van mijn opdrachten bestond uit het schrijven van een roadmap voor het opzetten van een nieuwe business unit (BU) voor het merk Omexom, in Goes. Die nieuwe BU wordt opgezet door medewerkers van Actemium. Het opzetten van een nieuw merk, vraagt om andere activiteiten dan het runnen van een bestaande business. Het bleek lastig om de focus op de nieuwe BU te houden. Ik adviseerde daarom een Omexom vertegenwoordiger aan te stellen om de acties te bewaken. Het toffe is dat ik die vertegenwoordiger werd.
Momenteel heb ik dus eigenlijk nog maar één opdracht; het ondersteunen van de ontwikkeling van Omexom in Goes. Het mooie van die opdracht is dat bij het opzetten van een nieuwe BU zoveel facetten van de organisatie aan bod komen. Het meewerken aan zichtbaarheid voor zowel klanten als nieuwe collega’s, marktanalyses uitvoeren, organisatieprocessen verbeteren en een nieuwe werklocatie zoeken. Daarbij heb je te maken met verschillende afdelingen. Een super brede en afwisselende opdracht in een bruisende omgeving. Precies wat ik nodig heb. Dat de Omexom daar flexibel in is en zo openstaat voor mijn ontwikkelingswensen vind ik heel fijn.”
Werken, een masteropleiding aan de uni én een opleiding hoogspanningstechniek?
“Ja, dat klopt! Gooi mij maar op school en geef mij maar een zooi boeken, zeg ik weleens. Daar word ik blij van. Ik leer graag, zowel op school als op mijn werk. Ondanks mijn technische achtergrond, heb ik weinig kennis van het werkveld hoogspanning. Omdat Omexom zich richt op hoogspanning voor de industrie, wilde ik er graag meer van weten. Ik kreeg de mogelijkheid om de 20-weekse opleiding Hoogspanningstechniek te volgen in Omexom Institute in Assen. Daar is een hoogspanningsstation gesimuleerd. Dat gaf me zoveel inzicht in wat we doen, dat maakte de inspanning meer dan waard.”
Wat zijn je plannen voor de toekomst?
“Het komende jaar blijf ik het ontwikkeltraject van de BU Omexom in Goes ondersteunen. Op 1 januari 2024 starten we officieel als zelfstandige BU. Dat gaat lukken; industriële klanten weten ons steeds beter te vinden voor hoogspanningsvraagstukken. Ondertussen focus ik me op een mooie rol binnen de organisatie. Want ik wil heel graag blijven. Dat voelde ik al bij de kennismaking. En dat past bij me; als ik ergens ga werken dan doe ik dat niet voor een jaar. Als ik bij wijze van spreken tot mijn pensioen bij Omexom wil blijven werken, dan kan dat mét voldoende uitdaging. De organisatie is zo groot! Toch voelt het heel prettig en persoonlijk aan. Beter kan niet.“